Diaspora romaneasca sau "ba progenitura e fiu ma-ti nu fi-miu!"

In jos

Diaspora romaneasca sau "ba progenitura e fiu ma-ti nu fi-miu!" Empty Diaspora romaneasca sau "ba progenitura e fiu ma-ti nu fi-miu!"

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Dum Aug 07, 2016 6:04 pm

Acum ceva timp in urma unu  Mircea Pal din Partidului Liberal Reformator (PLR)   a zis ceva de diaspora si printre altele le-a reprosat ca progeniturile lor sunt educate pe banii contribuabililor din România  .. si unii inteligenti chiar asa au zis ca copii lor nu sunt ... progenituri! Ma rog nu ma bag or fi bitangi din mama-n fiu ...

Insa serile astea ma avut ocazia sa ma desfat urmarind o emisoune in care Matreatza Diapsora cea populata de Supermani salva Romania noastra cea plina de asistati, asistaci, hoti, banditi si cersetori ... Ca cica ea Matreatza Diapsora ne trimite bani ca sa nu crapam de foame si ca cum ea Matreatza Diapsora  e al mai tare investitir strain mai ceva ca Ford, Renualt, Lidl si vancile falimtului asut-ogrecesc toate impreuna cu banditii de la Eliot fund si aia cu arurl ....(partial de acord.. Juma din "investitori" straini sunt ori vanzatori de piei de cloasca atunci ca cand nu este cam "jmecheri" in cel mai negativ sens ...neopenal)
Totu in sos electiotral ca Matreatza Diapsora  trebe ajutata sa voteasca findca memvrii ei e prea dezinterasati pri putoriosi si prosti ca sa scrie o scrisorica si sa o puna la posta! (scrisoarea nu fiica!)

E si acu dat-mi voe sa fiu nitel scarba ca cand ridic o O dă (o-n dna ma-sa) Matretzei Diaspore :
Diaspora romaneasca sau "ba progenitura e fiu ma-ti nu fi-miu!" Tecu_(2)
Diaspora (satmga) isi da raportu material si votu lu FADERE (brunetu din stanga) adevraratau reprzentanat al diaporei si a societaii romanesti care dreapta voteste
Diaspora romaneasca sau "ba progenitura e fiu ma-ti nu fi-miu!" Te
si presu ei prea jmecher (observati ca arata cumva cma etnic? "Sil vu ple monsiu!"

FADERE – o asociaţie din Diaspora vrea să câştige 1000 euro de la bugetul ţării pentru fiecare român care nu a reuşit să voteze
Am primit, şi am citit stupefiaţi, de la o asociaţie românească din Austria un comunicat din partea cunoscutei organizaţii FADERE – Federaţia asociaţiilor de români din Europa – condusă de omul de afaceri Daniel Tecu (foto), care doreşte să facă bani pe seama statului român pentru fiecare român care nu a reuşit să voteze în Diaspora. FADERE este o federaţie care a cuprins acum câţiva ani peste 185 de asociaţii româneşti din Europa şi astăzi mai are doar circa 100 de organizaţii, datorită implicării în acţiuni politice în favoarea preşedintelui Traian Băsescu.

FADERE, Federaţia asociaţiilor de români din Europa pregăteşte o plângere penală împotriva tuturor diplomaţilor care prin gesturi si actiuni au ingreunat votul pentru românii din diaspora. Se va face plangere penală tuturor acelora care au „ascuns” ştampile de vot pentru mai mult timp în ziua votului, au mers la cozile de români formate pentru a vota si i-au rugat să plece acasa pentru ca nu vor mai avea timp sa voteze, si tuturor acelora care si-au permis să închidă portile sectiilor de vot inainte cu 10 sau 15 minute. FADERE va depune plîngere penală şi împotriva foştilor Ministrii de Externe, domnul Titus Corlăţean si Teodor Melescanu pentru refuzul înfiinţării de secţii în locurile cu comunitati mari de români din diaspora. De asemenea se va face plângere penală împotriva Prim Ministrului, Victor Ponta, pentru neglijenta in serviciu, avandu-se în vedere că în data de 2 noiembrie, foarte multi români din afara ţării nu au putut vota, iar domnia sa nu a dat Ordonanţa de Guvern pentru a instala mai multe secţii de vot in diaspora.

Pe lângă aceste demersuri FADERE vine cu o iniţiativă mai mult decât ciudată. Conducerea asociaţiei vrea să deschidă şi un proces civil în care să ceară Guvernului României daune de 1000 euro pentru fiecare român din diaspora care nu a putut vota la Alegerile Prezidentiale din 2014. Banii câştigaţi vor fi folosiţi pentru proiecte sociale destinate românilor din afara ţării. În traducere liberă asta înseamnă că românii plătitori de taxe şi impozite din ţară, dacă Guvernul pierde procesul, vor trebui să plătească către FADERE daune de milioane de euro pe fiecare român din Diaspora care nu a reuşit să voteze la alegerile prezidenţiale. Nu înţelegem de ce FADERE nu a dat în judecată statul român şi în 2009 când s-au format aceleaşi cozi la ambasadele şi consulatele din Europa şi să ceară bani de la românii din ţară, loviţi crunt şi sărăciţi de criza economică. Se pare că unii oameni din Diaspora au găsit soluţii ingenioase de a face bani pe seama statului român şi a românilor care au avut curajul să rămână în ţară.
http://www.napocanews.ro/2014/11/fadere-o-asociatie-din-diaspora-vrea-sa-castige-1000-euro-de-la-bugetul-tarii-pentru-fiecare-roman-care-nu-a-reusit-sa-voteze.html
Clar? Ca votca? Ca aquavitu?! Ca ginu?!
Si toti se bazeaza pe mitul ca Matreatza Diapsora sal;veaza Romania si buivetu de stat prin remiterile ei ...

Datele statistice sunt clare: structura populaţiei României ilustrează un model de economie care nu va fi funcţional pe termen lung, atâta timp cât vor exista mai mulţi asistaţi social decât contribuabili: 5,3 mili­oa­ne de pensionari, 8,2 milioane de asistaţi so­cial (aici sunt introduşi şi copii), 1,2 mili­oane de bugetari şi 400.000 de angajaţi din com­paniile de stat sunt susţinuţi din contribuţiile, taxele şi impozitele plătite de cei 3,1 milioane de angajaţi rămaşi în mediul privat.
Asa ca o paranteza as observa ca angajatu de la Hidroelectrica sau Nuclearelectrica sau Termoelectrica (intreprinderi de stat) este mult mai productiv decat magajatu privat de la un distribuitor de energie electrica sau un guard de la BGS samd (angajati de la privati)
Insa sa citesti si sa nu crezi : joi, 28 Iulie, 2016 Octavian ȘTIREANU Sărut mâna, “Doamna Diaspora”! scria

dacă 3 milioane de români din diaspora trimit către rude 3 miliarde de euro pe an – pe care propaganda îl socoteşte „aport la PIB“ – apoi alţi 3 milioane de români rămaşi în ţară produc restul de PIB, adică peste 135 de miliarde de euro. Cum stăm cu „aportul“? Cu aceştia ce facem? De votul lor cine are grijă? Dar de copiii lor?.
Deci aportul Coamei Diaspora este sa zic asa cam mic .... mult prea mic! Daca dna Diasproa ar fi domnul ... divortul s-ar pronunta f rapid ptr "nepotrivire de caracter"  (incerca dragule cu o pisica ca poa ptr ea esti satisfacator !)
Insa propagandistii Matretzei Diaspore o tin matzu-gaia - eri trimit banii care ne salveaza! Ei trimit bani copiilor si parintilor lor si ptr asta ar trebui sa le ridicam statuie... ca din vanii aia se plateste si TVA cand se cumpara paine sau se plateste buleftrica. De parca eu nu as plati TVA si accize! Sa nu mai zic de impozitele datorate pe proprietate!

De fpat tragismul situatiei constra in faptul ca votul "disaporei" este maipulat in favaorea celor care au dezindrutrializat masiv si au provocata migratia...
Ce supra cu adevarat este inca o manipulare... eu cred ca cei care zbiara cel mai mult despre "aportul" lor (ha!) sunt si cei care au aprotul minim. Fiindca in gnl cei care trerimit sunt in marea lor majoritate insi cu coupataii modeste .. Aia cu ocupatii de gten ingioneri, meddici, samd isi permit sa isi ia familia cu ei si nu mai trimit nimic. Sau cel mult banii ptr impozte pe proprietati - lori asta nu este un motiv sa le ridic statuie! Ca si eu platesc impozot ptr casa!
On fine nervat este si tabloul pe care o "animita parte a presei" pro Diaspora tinde sa il zugraveasca .. dati-mi voie sa citez o parere culeasa de pe un forum :
. Exista oameni in tara asta, printre care ma numar si eu, care dau o droaie de taxe la stat. Daca un diasporean trimite in medie 500 euro pe luna in tara, unii, inclusiv eu, dam aproape 2000 de lei(450 euro) impozit pe venit. Iar restul ramas, salariul net, il bagam tot in economia romaneasca. Singura diferenta este ca eu nu ma erijez in erou al neamului. Am un salariu bun pentru ca am MUNCIT, am facut niste scoli, m-am tinut de treaba si am incercat sa avansez la mine in tara. Acum ma trezesc ca sunt desconsiderat in ultimul hal de unii care au plecat in afara. Unii care, in marea lor majoritate, au 7-8 clase si au invatat meserie de la taticu’ prin curte.
E un pic suparator ca dupa o zi de munca sa vina unul care conduce masina de gunoi prin Cipru sa spuna ca fara el as ajunge la cantina saracilor. E un pic deranjant sa vina altul sa imi spuna, dupa zile cu 13-14 ore de munca:”eu te tin pe tine, eu sunt erou pentru ca spal babe in Italia, tu esti un parazit care imi mananca banii”. Dar nu poti sa spui ca din taxele platite de tine exista spitale, scoli, (asa cum sunt ele, macar sunt), fiindca incep injuraturile de morti, copii, neveste, mame, tati.
Din limbajul si comportamentul „eroilor” am inteles de ce Romania este cunoscuta in afara ca: Gipsyland, tara hotilor, raiul cersetorilor, etc. Deh, nu poti sa fi „erou” peste tot.

Cam asa stam.
Si sa nu uitam - problema se reincinge fiindca numa vreo 3.000 de disporitani au trmis o scrisorica "fa Ambasado io Gigel sin Trascon vreu sa votez in Tarascon!".

A da. Nu incercati sa ma convingeti. Ultima data cand am profitat de Dispora a fost  vorba de o friptura, 3 beri si un Chivas de 12 ani.  De la o fosta colega de serviciu azi inginer software  in Canada .. ACUM 3 ANI.

DA AMINTITI-VA : PIB ul Romaniei ptr 2015 era de cca 159 de miliarde de euro
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum