Statele Unite ale Europei , ultima statie spre Nicaieri

In jos

Statele Unite ale Europei , ultima statie spre Nicaieri  Empty Statele Unite ale Europei , ultima statie spre Nicaieri

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mier Sept 14, 2011 9:04 pm

Observ de ceva timp ca UE incearca sa devina un imperiu insa deja da semne de descompunere . Si ca orice imperiu in decompunere desi incearca sa proclame universalismul unei viitoare cetatenii europene deja UE accepta discriminari intre cetatenii sai. (http://vremea.forumgratuit.ro/t164-ue-ca-fictiune-colonialista)
UE procalma ca principii de baza libertatea de circulatie a capitalului , libertatea de circulatie a fortei de munca , libertatea de prestare a serviciilor si in final libertatea de circulatie a cetatenilor.
Sa vedem cum stam : libertatea de circulatie a capitalului – asigurata .
Libertatea de prestare a serviciilor – in curs de extindere cam exagerata . Se cere ca notari pregatiti sa zicem in Iatalia sa presteze in Spania (si invers ..vede-as-o pe coana Doicea acceptand un notar cu faculatea Bucuresti la baza !). Sunt discutii desopre dreptul de a organiza jocuri de noroc de catre orcine …
Libertatea de circulatie a cetatenilor UE , mai ales ca forta de munca- va rugam mai asteptati ba subdezvolatilor!

In numele uniunii imperiale a fost creata si moneda euro , marea speranta fasaita Tin minte ca dl Capatana de Varza (Kohl) zicea ca moneda euro este un motiv de pace sau rezbel in sec XXI. Nimeni nu a intrebat nimic si s-au ingehsuit ca oile : behehe euro al nostru e! Insa introducerea monezii asteia a dus la o scadere a puterrii de cumparare a omului de rand (iar observ strania previziune a lu Jeurry in Poney Dragon : euromarca s-a introdus sa nu observam imediat ca viata a devenit mai grea!. Curioase sf urile astea).
Insa dupa introducerea euro s-a intamplat ceva : a fost asigurara unifotmitatea monetara a intregii uniuni. Toti s-au folosit de aceiasi moneda si au fost supusi acelorasi constrangeri monetare. Asta a dat noi impulsuri exporturilor tarilor celor mai dezvoltate din UE care aveau si ce sa exporte (Anglia nu prea) . Germania a fost marele castigator – in mult hulita Grecie la Atena auz cica taxiurile sunt Mercedes (prin anii 80 se mai intampla si cate o Dacia foarte romaneasca si ieftina!). Buna masina Mertzanu da are un mare defect : e scumpa! Ori Grecia nu era chiar cea mai dezvoltata si bogata tara …Moneda unica a favorizat in primul rand economia ,adica exporturile germane .

De fapt transferurile de la centrul UE catre periferia UE in numele “solidaritatii” si “convergentei” au fost in primul rand folositoare afacerilor centrului. Ma rog inevitabil au dus la o crestere a nivelului de trai din tarile numite azi cu amabiliatate rasista PIGS , dar in beneficul marilor companii ale centrului cu deosebire a grossen Kozern. Ma rog asta a s-a bazat in special oe impozitele oamenilor de rand din Germania care acu tipa ca ii tin in spate pe porcii puturosi, sudisti indiciplinati si epicureni.

Azi se vorbeste despre falimentul Greciei ca despre ceva inveitabil (poate). Despre excluderea Greciei din spatiul Schengen si revenirea la drahma (culmea si in Germania).
Insa inainte de asta niste nemti au zis ceva de cedarea insulei Corfu catre Germania. Fiindca gluma nu a prins acu se zice de reducerea suveranitatii Greciei. Si a tuturor tarilor debitoare . Si nimeni nu zice nimic .
Am ajuns la faptul că întreaga Europă are de ales între prăbuşirea totală şi pax germanica nu miră pe nimeni. http://mirceaplaton.com/html/articole_la_loc_telecomanda.htm#text5 (scuze ca preiau . Sunt invidios insa dau sursa)

Asta este adevarul ultim. “Europa” a ales din noou pacea si a obtinut doar dezonoare. Speriata ca la inceputul anilor 90 Germania parea ca isi va reconfigura vechiul spatiu economic fara ea (Franta, Italia, Olanda , Belgia , Anglia) s-a prabusit in fata pretentiilor germane … Germania a manevrat inteligent si azi Franta si Anglia vor cere reducerea suveranitaii debitorilor. Si in directoratele impuse Germania, adica die Konzerne vor fi intaistatori . Si daca in 1941 rezistentii greci se bucurau de simpatie azi … Fiindca asa cum zicea Zeletin cucerirea armata este un fleac pe langa cea economica . Noul imperiu european va fi der Vierte Reich cu oaresce insertii alogene. Si poa Grecia chiar va ceda insula Corfu daca vrea sa manance ….Ca banu’ e mai tare decat Panzeru’ si StiucaSi in aceasta situatie Bassolini tipa despre imediat SUE ! Ca este unica solutie ! Cedarea suveranitatii …
Bun sa zicem ca se face SUE . Ce va urma ?!

Va ramane ca vom fi condusi cu totii de o birocratie imperiala iresponsabila si egoista de la orasul verzei de Bruxelles . (Iresponsabila in sensul ca nimeni nu o va trage de raspundere. Intocmai ca monarhul care desi in toate mintile sale este iresposnabil constitutional ,adica nu poa sa fie intrebat :de ce ba nene?!). O birocratie repsonsabila doar marilor afaceri. Care va merge in favoarea “autonomiilor” fiindca smal is beautifull si mai ales fiindca small nu poa tine piept unui Konzern : ba vrei 10.000 someri ?!
Si regiunile bogate isi vor dori autonomie totala ca sa nu mai dea bani la puturosi (precum “padanii” care uita ca strabunii lor garibaldieni au cucerit cu pezza di novante si sabia sudul in unele unirii in Italia).
Si pana la urma vor dori sa nu dea bani celorlate regiuni puturoase (pai daca “padanu” zice ca este deranjat de Neapole .. api ce sa zicem de Grecia sau Molodova care mai sunt si schismatice?!)

Asa ca .. adio SUE ! Insa Doicea va zice ca cine doreste sa manance sa faca bine sa o asculte. Si uite asa si cehii , ba poa si polonezii si ungurii vor canta de buna voie si silti de foame ,noul imn national


si va fi inceputul noului vechi Reich !

D’aia va zic ca Statele Unite ale Europei sunt ultima statie spre Nicaieri

PS – deja Belgia introduce numerus clausus. Si ca sa fie si mai frumos o fac cu unii de aceiasi limba .... si sa zic asa intersanjabili cu bastinasii .!!

http://vremea.forumgratuit.ro/t5-unele-probleme-negandite-ale-integrarii-europene
Poti sa-i condamni ?
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum